Berichten van de Voedselbank

3 september 2020

AH-actie voor de Voedselbank
In de laatste week van augustus voerde Albert Heijn actie voor onze Voedselbank. Op deze dagen konden klanten producten kiezen en deze, na het afrekenen bij de kassa, aan de voedselbank doneren. In overleg is gekozen voor een aantal houdbare ontbijtproducten. Niemand zou immers met een lege maag of een lege broodtrommel naar school of het werk moeten gaan. Deze actie leverde ons een mooie hoeveelheid producten op: cornflakes, beschuit, pindakaas, ontbijtkoek, pannenkoekenmix, hagelslag, crackers, rozijnen, etc. 

18 augustus 2020

Opnieuw een 9,7 voor voedselveiligheid!

Het mag dan wel vakantietijd zijn, ons werk gaat natuurlijk gewoon door. En dat van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) blijkbaar ook, want zij kwamen afgelopen vrijdag langs voor een controle. Ditmaal was er natuurlijk extra aandacht voor onze corona-maatregelen. Het resultaat mag er zijn: 9,7! Dat is gelijk aan 2019, toch niet gek met alle onverwachte nieuwe problemen en maatregelen dit jaar door het corona-virus.

4 juni 2020

Die Thijs: dik duizend euro voor onze voedselbank!

De 10-jarige Thijs de Bruine wist met een etmaal afzien op de trampoline in de achtertuin een mooi bedrag bijeen te brengen. Hij liet zich voor die actie sponsoren door wie ook maar wat wilde geven. En er werd gul gegeven! Waarom voor de voedselbank? “Eh, jaa, …”, aarzelt Thijs, “dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik heb nog nooit zo’n actie gedaan, en het was het eerste wat in me opkwam.” Dat er in ons dorp zoveel mensen zijn die het veel minder hebben dan hij, gaf de doorslag. Op donderdag 4 juni overhandigde hij symbolisch het bedrag aan Jan Klop, onze voorzitter. En voor hem hadden we een taart met het opschrift 'Bedankt Thijs!' in chocoladeletters. 

30 mei 2020
De Benefoodshow

Maayke Veldhuyzen startte een actie om geld op te halen voor onze voedselbank: de Benefoodshow, een digitale pubquiz via Cahoot. Zij wilde inwoners een leuke avond bezorgen met een kans op mooie prijzen. De quiz werd op 30 mei jl. uitgezonden via de Facebookpagina, het YouTube kanaal en website van de Lokale Omroep Zeewolde. Deze actie bracht het mooie bedrag van € 373,-- op. Maayke: bedankt!

27 april 2020
Quizzen voor de Voedselbank
Wat een mooi bericht: “Met Koningsdag hebben wij met een groep vrienden uit Zeewolde een online quiz georganiseerd met 15 deelnemers. Tijdens de quiz was het mogelijk om biertjes voor elkaar te kopen en afsluitend was het nog mogelijk om een laatste donatie te doen. Gezamenlijk hadden wij besloten dat dit bedrag bestemd is voor een organisatie die in deze tijd extreem belangrijk is. Daarom gaat het naar de voedselbank. Het bedrag is €371,--. Bedankt voor jullie geweldige werk.”

9 april 2020

Statiegeldactie bij AH

In maart was de statiegeldactie bij Albert Heijn in Zeewolde voor onze voedselbank. De gehele maand konden klanten hun statiegeldbonnen in de 'goede-doelen-box kwijt. Daar is veel gebruik van gemaakt. De opbrengst bedroeg € 366,90. Volgens de medewerkster van AH was dat buitengewoon veel. Dat is voor ons natuurlijk géén probleem, het geld kunnen we in deze crisistijd goed gebruiken. Alle gevers: hartelijk dank!

29 maart 2020

PvdA-Flevoland schenkt voedsel

Van de PvdA Flevoland kregen alle voedselbanken in onze provincie voor € 500,- elk aan houdbaar voedsel. Zaterdagmorgen 28 maart arriveerde een bestelbus in Zeewolde bij de oude brandweerkazerne, waar onze opslag is. Een grote hoeveelheid rijst, pasta, groenteconserven en vruchtensap werd uitgeladen en in de opslag geplaatst. We zijn er erg blij mee, want juist voedsel dat lang houdbaar is krijgen we niet vaak. En variatie in de voedselpakketten is belangrijk. Op de foto staan Bahreddinne Belhaj en Thomas Gilissen van het provinciaal PvdA bestuur bij het voedsel.

26 maart 2020

Zeewolde helpt de voedselbank

Wat een prachtig initiatief van Jos Oostendorp! Hij organiseerde een digitale actie om geld in te zamelen om voedsel voor ons te kunnen kopen. Het streefbedrag was € 1.600,-- en dat werd binnen een week gehaald. Jos gaat hiervoor voedsel kopen bij de lokale middenstand, voldoende voor ongeveer 5 weken. Dat kunnen we goed gebruiken nu de voedselaanvoer steeds minder wordt. Het streefbedrag mag dan gehaald zijn maar de actie loopt nog door tot eind mei. Kijk op Zeewolde helpt!

17 maart 2020
Voedsel van de Eemhof en van Partou
Afgelopen maandag werden we door de EEMHOF gebeld of we interesse hadden in het resterende voedsel nu het park door het coronavirus gesloten is. Het bleek te gaan om maar liefst 14 pallets, veel te veel voor ons. Daarom hebben we onze collega's van de voedselbanken in Nijkerk en Lelystad te hulp gevraagd. En vandaag konden we bij de locaties van kinderopvang PARTOU resterend voedsel (fruit, melk, brood, ed.) ophalen. Door de corona-maatregelen gaan er nog maar weinig kinderen naar de opvang. 

Eind februari 2020

Bizarre tijden: het coronavirus

Er breekt een vreemde tijd aan: het coronavirus breekt uit en het land gaat voor een groot deel op slot. De voedselbank wordt tot de essentiële beroepen gerekend en dat geeft iets meer vrijheid. Om besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen, wordt de voedseluitdeling aangepast. Het distributiecentrum in Amsterdam gaat tijdelijk dicht en de voedseltoevoer komt in gevaar. We krijgen van alle kanten hulp, zowel van particulieren als van bedrijven.

19 februari 2020
Ontbijt voor alle vrijwilligers
Wim de Putter won begin januari de decemberactie van de winkeliers van Zeewolde. Hij stelde zijn hoofdprijs, een minuut gratis winkelen bij DEEN, direct beschikbaar aan de Voedselbank. “Want ik heb meer dan voldoende”, lichtte hij destijds zijn spontane actie toe. DEEN had voor ons een mooie hoeveelheid voedsel samengesteld, zoveel dat we het nooit in één minuut hadden kunnen verzamelen. Maar de grootste verrassing kwam daarna nog: DEEN zorgt voor een ontbijt voor alle vrijwilligers van onze Voedselbank! Dat waarderen we zeer! In overleg met DEEN gaan we nog bepalen waar en wanneer, maar we gaan er iets moois van maken.

17 januari 2020:

Bramer BV geeft een cheque van € 1.250,-- 

Alweer goed nieuws: vanmiddag ontvingen we uit handen van de heer Verhoeven van het aannemersbedrijf Bramer BV een cheque van € 1.250,--. Bramer BV geeft elk jaar een bedrag aan een goed doel in één van de gemeenten waar zij werkzaam is. Ditmaal was Zeewolde aan de beurt. Het college van B&W was advies gevraagd over de besteding en zij gaven aan dat onze Voedselbank een goede bestemming zou zijn. In aanwezigheid van ondermeer wethouder Egge Jan de Jonge overhandigde algemeen directeur Dick Verhoeven de cheque aan Jan Klop, onze voorzitter. Met onze dank aan Bramer BV en de gemeente Zeewolde!

14 januari 2020:
DE-actie levert 705 pakken koffie op
De punten voor de Douwe Egberts actie 2019 zijn geteld. We hebben ons wel een beetje vergist in de tijd die dat zou kosten. Op de dinsdagavond waren Alice, Erik, Helena, Jan, Margriet en Tiny daar 3 uur mee bezig, maar dat bleek dus niet voldoende, op woensdag moest er opnieuw worden geteld. De reden: er zijn maar liefst 325.382 punten ingeleverd! Dat is fors meer dan vorig jaar en goed voor 705 pakken koffie. Iedereen die hier een aandeel in heeft gehad: onze hartelijke dank, daar zijn we erg blij mee! Spaart u dit jaar ook weer DE-punten voor de Voedselbank?

4 januari 2020: 
Winnaar doneert prijs aan de Voedselbank

Op zaterdag 4 januari zijn de prijzen van de Decemberactie van Zeewolde Winkelhaven uitgereikt. De hoofdprijs, een minuut gratis winkelen bij Deen Supermarkt, was voor de heer J. de Putter. Hij stelde zijn prijs ter plekke beschikbaar aan de Voedselbank. “Want ik heb meer dan voldoende”, lichtte hij zijn spontane actie toe. “Wat een mooi gebaar”, reageerde Sander, vestigingsmanager van Deen Supermarkt in Zeewolde. “Wij gaan er in goed overleg een mooi bedrag van maken.” (Bron: Zeewolde Actueel)

16 oktober 2019:

Rabo ClubSupport 2019

Tijdens een feestelijke avond in het Agoratheater in Lelystad op woensdag 16 oktober  jl. werd de uitslag van de ClubSupport actie 2019 bekend gemaakt. De Voedselbank bleek in Zeewolde opnieuw de meeste stemmen te hebben gekregen. Daarmee behaalden we een mooie 3e plek op de regionale lijst en dat leverde ons een bedrag van € 1.612,05 op. Tijdens deze actie konden leden van de Rabobank Flevoland stemmen op hun favoriete club of stichting. Er 131 clubs mee, waarvan 26 uit Zeewolde.

9 augustus 2019:
Controle NVWA voedselveiligheid

Op vrijdagmiddag 9 augustus jl. stond er onverwacht een inspecteur van Senz (een uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit - NVWA) voor de deur. De week erna kwam het rapport al bij ons binnen: voedselveiligheid 9,7. Het rapport zegt dat de Voedselbank Zeewolde de voedselveiligheid zeer serieus nemen. Een groot compliment voor het werk van onze vrijwilligers!

27 juni 2019:
Jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
Vandaag was de jaarlijkse verwendag voor onze vrijwilligers in de Roode Schuur, hebben ze wel weer verdiend. Na de ontvangst met koffie en cake namen we afscheid van Marian de Koning, vrijwilligster vanaf het begin van de Voedselbank. Bedankt Marian voor al die jaren dat je ons geholpen hebt! Vervolgens gaf Jan Klop een mooie presentatie over roofvogels en maakten we een korte wandeling door het nog prille voedselbos. Tot slot genoten we van een warm en koud buffet. Dat alles met prachtig weer in de mooie tuin van het IVN. 

20 juni 2019:
Haringparty Lions levert € 6.000 op!
Een cheque voor de Voedselbank met het prachtige bedrag van € 6.000,-- erop was het resultaat van de veiling die de Lions-Zeewolde hielden op hun Haringparty. De stichting Verbeelding & Co mocht hetzelfde mooie bedrag in ontvangst nemen. Naast het eerste vaatje haring werden er nog 25 andere kavels met leuke aanbiedingen van ondernemers uit Zeewolde bij opbod verkocht. De Lions bestaan dit jaar 25 jaar en vierden dit in een gezellige sfeer in een tent op het Raadhuisplein waar rondom foodtrucks stonden.

24 mei 2019:

Bezoek wethouder De Jonge aan voedselbank

Op vrijdag 24 mei gingen wethouder De Jonge en 2 ambtenaren mee naar de Voedselbank Lelystad. De gezellige drukte van de vrijdagmorgen met een hal vol met vrijwilligers, die bezig waren met het gereed maken van de pakketten, gaf een goed beeld van de gang van zaken. Bij de koffie gaf Jos Visser, voorzitter Voedselbank Lelystad, een toelichting op het werk. Hierna kregen ze een rondleiding door het bedrijf. Afsluitend sprak de wethouder de aanwezige vrijwilligers toe en trakteerde de gemeente Zeewolde op gebak bij de koffie. Tijdens de rit naar huis bleek uit de gesprekken dat dit bezoek zeker een “eye-opener” was voor zowel de wethouder als de ambtenaren. 

26 april 2019:
Kille en natte Koningsdag
In tegenstelling tot vorig jaar was het dit jaar grotendeels kil en nat 
op Koningsdag. We begonnen de ochtend met regen, maar gelukkig klaarde het later weer wat op en liet zelfs de zon zich soms nog even zien.In de kraam verkochten we non-food artikelen en met flyers probeerden we de bezoekers naar de kraam te lokken (want we stonden toch wel een beetje uit de looproute). Tot onze verrassing bleken we toch nog voor bijna € 500,-- te hebben verkocht. Bedankt vrijwilligers die deze dag het gure weer hebben getrotseerd!

9 maart 2019:
ING-actie levert 1.500,-- op
Hartelijk dank iedereen die bij de ING-actie ‘Help Nederland Vooruit’ op ons heeft gestemd. We ontvingen op het regiokantoor in Almere een donatie van € 1.500,--. Daar bleek dat alle 5 genomineerde organisaties tussen de 300 en net iets meer dan 500 stemmen hebben gekregen. De verschillen waren dus niet erg groot, toch wel een compliment voor ons kleine dorp (vergeleken met bijv. het grote Almere). In de tussenstand stonden we op plaats 5, maar we bleken nog een plekje te zijn gestegen en daarom konden onze bestuursleden Ed Loet-Loetoer en Erik Seinhorst € 1.500,-- in ontvangst nemen.

15 januari 2019:

Grotendeels nieuw bestuur in 2019

Tijdens de eerste bestuursvergadering in 2019 hebben wij afscheid genomen van voorzitter Marnix Tamse en bestuurslid Karlien Lodewijk. Opvolger van Marnix is Jan Klop. Jan heeft veel bestuurservaring in verenigingen en in zijn actieve loopbaan opgedaan. Nieuw is ook Ed Loet-Loetoer voor de PR & Communicatie. Ed is marketing manager bij het Leger des Heils, dus hij weet wat hem te doen staat. Eerder al had Erik Seinhorst het secretariaat overgenomen van Carine de Wolff die afscheid nam als bestuurslid.

2 januari 2019:
Poes telt DE-punten
Deze helper droeg niet echt bij met het tellen, maar wat zijn we weer verrast door de vele ingeleverde DE-punten, in totaal 190.358 om precies te zijn. Dit maakt dat wij ruim 365 pakken koffie krijgen van Douwe Egberts. Koffie is een relatief duur product en zit daarom niet vaak in onze pakketten. Dank aan iedereen die geholpen heeft, aan de inleverpunten (Open Haven, De Oude Bieb en De Basisz) en aan de cliënten van Philadelphia, die een heel groot gedeelte van de punten voor ons uitgeknipt en geteld hebben. 

4 december 2018

Dat kan toch niet!

Eline, Huub en Thom uit groep 7 van basisschool De Wetering hebben zich ingezet in de strijd tegen armoede. Dat deden ze met hun project ‘Armoede in Nederland? Ook in Zeewolde? Dat kan toch niet!’ En dus kwamen ze in actie. Het idee was om op school speelgoed in te zamelen om daarmee de kinderen van on ze cliënten te verrassen tijdens Sinterklaas. Om te weten om wie en om hoeveel kinderen het ging, belden ze naar Voedselbank.  Om zoveel mogelijk in te zamelen, maakten de leerlingen posters en gingen ze de klassen rond. Met als resultaat een enorme berg speelgoed voor de Voedselbank. 

7 november 2018: 

Danken = Delen 

Vanmiddag was er een kinder-dankdag-viering van de kerke De Schuilhof en Het Kruispunt. Het thema was 'danken = delen'. Dat hadden ze concreet gemaakt door de kinderen producten mee te laten nemen voor onze Voedselbank. Dank je wel allemaal!

4 oktober 2018: 
RABO Clubkascampage 2018
Woensdagavond 4 oktober jl. was de feestelijke finale-avond van de Rabo Clubkas campagne in het Agora Theater Lelystad. Karlien en Frits mochten voor onze Voedselbank een cheque van € 1.248,07 in ontvangst nemen! We haalden de 3e plaats en dus mochten ze ook het podium op. Iedereen enorm bedankt voor het stemmen! We kunnen het geld goed gebruiken. De Rabobank versterkt met deze actie de lokale samenleving op het gebied van sport, cultuur en maatschappij door het geven van donaties.

26 april 2018:
Koningsdag 2018
Het was een mooie, droge en gezellige dag met een mooie opbrengst! Dank aan iedereen die een lot heeft gekocht, gegrabbeld of een donatie heeft gedaan.

25 maart 2018: 
Inzamelactie bij Albert Heijn
Afgelopen vrijdag vond de inzamelactie voor de Voedselbank plaats bij de Albert Heijn. Klanten konden deze dag extra producten in hun kar of mand doen en deze na het afrekenen bij onze vrijwilligers afgeven. De actie leverde ruim 350 producten op. En als kers op de taart doneerde Albert Heijn ook nog 3 kratten servetten en andere leuke dingen voor op de paastafel. Volgende week kunnen we onze cliënten blij maken met deze mooie spullen.

25 maart 2018:
De Toppers van de Levant
Tijdens de inzamelingsactie bij Albert Heijn werden we ook nog verrast met een cheque van € 250,- van 3-Havo leerlingen van RSG de Levant. Zij hadden tijdens de economielessen een aantal maanden de tijd om een fictief bedrijf op te zetten en ze wonnen er een prijs mee. De leerlingen kozen de Voedselbank om de opbrengst aan te doneren! (Foto: de Stentor)

27 februari 2018:
Douwe Egberts puntenactie
Ook dit jaar is er weer flink geteld door de vrijwilligers voor de Douwe Egberts puntenactie. In totaal zijn er 233.763 DE-punten in Zeewolde ingezameld. Dit levert onze Voedselbank 480 pakken koffie op. De koffie wordt in maart geleverd en gedurende het jaar toegevoegd aan de voedselpakketten voor onze cliënten. Veel dank aan de de medewerker(st)ers van de inzamelpunten bij Open Haven, De Basisz en De Oude Bieb! 

1 november 2017:

RABO Clubkascampagne 2017

Op woensdag 1 november mocht Voedselbank De Kostmand Zeewolde een cheque van € 1.349,63 in ontvangst nemen in De Meerpaal in Dronten. Dit is het mooie resultaat van de Rabobank Clubkascampage. In de stemperiode van 3 t/m 17 oktober hebben er 276 mensen op de Voedselbank gestemd. Dit leverde ons de tweede plaats op van de 117 deelnemende stichtingen en verenigingen. Dit jaar was er € 50.000,- te verdelen. Hartelijk dank aan al die Rabobank-leden die op ons gestemd hebben!

3 oktober 2017:

Nieuwe bestuursleden
Dinsdagavond 3 oktober jl. zijn er twee nieuwe bestuursleden toegevoegd aan het bestuur van Voedselbank De Kostmand Zeewolde: Alice de Zeeuw en Frits Grijsen. Alice volgt Wouter Kruijer op als algemeen bestuurslid Voedselveiligheid. Frits wordt de nieuwe penningmeester. Marnix Tamse blijft in het bestuur, hij was voorheen penningmeester, maar zal per direct de rol van voorzitter op zich nemen.

22 juni 2017:
Haringparty levert € 5.067,50 op!

Op donderdagavond 22 juni vond de HaringParty plaats op het strand bij Kaap Flevo. Dit is een initiatief van de Lions in Zeewolde en is een zakelijk netwerk- en fundraising evenement en vond dit jaar voor de 7e keer plaats. Naast veel andere zaken werd uiteraard ook het eerste vaatje nieuwe haring geveild. De aanwezige ondernemers hebben flink geboden en het resultaat is geweldig! Tiny Schor en Karlien Lodewijk mochten aan het eind van de avond een cheque van € 5.067,50 in ontvangst nemen. Ook het jeugdsportfonds ontving zo'n mooie cheque. 

26 april 2017:

Een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

Op Koningsdag 2017 werd Jan Klop benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij is al vele jaren actief als vrijwilliger in diverse functies: op het gebied van toerisme en recreatie, bij de EHBO Zeewolde, de Voedselbank Zeewolde (College van Advies), bij Staatsbosbeheer (werkgroep Roofvogels) en bij de stichting De Groene Koepel. Verder was hij 9 jaar raadslid voor de PvdA/GroenLinks en daarna penningmeester, Jan Klop was en is ook actief als voorganger in kerkdiensten.

5 maart 2017:

10 jaar Voedselbank Zeewolde
Stichting 'De Kostmand' bestaat inmiddels ruim 10 jaar. Al deze jaren worden er elke vrijdag voedselpakketten uitgedeeld aan inwoners die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en al die jaren zetten tientallen vrijwilligers zich met hart en ziel in. "We kiezen er voor om geen feestje te vieren", licht Ingrid Breunesse, voorzitter van de Voedselbank toe. "Het is triest dat onze Voedselbank na 10 jaar nog niet overbodig is geworden. Voorlopig zien we steeds weer nieuwe mensen bij de Voedselbank. En dat vinden we geen reden voor een feestje. We zullen uiteraard wel onze vrijwilligers dit jaar extra in het zonnetje zetten."

28 februari 2017:
DE-punten actie 2017
De hele maand februari heeft Voedselbank De Kostmand Douwe Egbertspunten ingezameld. In maart zijn alle punten geteld (bijna 500.000) en verstuurd naar Douwe Egberts. Half april werd bekend dat dit als resultaat heeft dat er 829 pakken koffie naar Zeewolde worden gestuurd. Inmiddels staat de koffie in de opslag. Wat een geweldig resultaat, de punten stroomden binnen bij de inzamelpunten! We willen iedereen bedanken die punten heeft ingeleverd. Gelukkig is koffie heel lang houdbaar. De koffie wordt de komende periode verdeeld over de voedselpakketten.

10 februari 2017:

Nieuwjaarsduik Rotary 2017

In bijzijn van burgemeester Gerrit Jan Gorter, kregen twee goede doelen, te weten de Keniagroep en de Voedselbank Zeewolde, vrijdagmiddag 10 februari 2017 in Kaap Flevo een cheque van € 2.000,- uitgereikt door de Rotaryclub Zeewolde. De Nieuwjaarsduik in Zeewolde op vrijdag 1 januari j.l. (de veertiende alweer in de geschiedenis van de serviceclub) was ook dit jaar weer een groot succes. De lotenverkoop en sponsorwerving waren goed voor deze opbrengst. (Bron: Rotary Zeewolde)

16 december 2016: 

Kinderpersbureau Zeewolde

De voedselbank is een van de drie Goede Doelen van de Nieuwjaarsduik Zeewolde 2017. Reden voor ze om bij ons op bezoek te komen en opnames te maken van het werk dat wij doen en voor een interview met ons bestuurslid PR & Communicatie Karlien Lodewijks.

8 juni 2016: 

Nieuwe bestelbus  

Afgelopen maand is de nieuwe bus in gebruik genomen. Dankzij een cheque van € 3000,-  van de ING en een royale gift van een particulier kon de bus worden aangeschaft.  De nieuwe bus is hoger en langer, waardoor we meer kunnen vervoeren. Daarnaast kunnen onze vrijwilligers in deze bus rechtop staan, dat maakt het werk een stuk lichter. Het geld kwam net op tijd, want de oude bus moest een aantal dure reparaties ondergaan. De bus is belangeloos beletterd door Johan Brouwer van B&V Reklame uit Zeewolde. 

26 april 2016:
Nog een Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Arend Koekoek werd op Koningsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich al 34 jaar in als vrijwilliger, die zijn kennis graag deelt met anderen. En dat heeft hij volop gedaan, we noemen er een aantal: St. Zeewolde helpt Polen, St. MMM, ledenraad Rabobank, St. Netherlands Senior Experts, Zeewolde Werelddorp, de Basisz, de Protestantse gemeente, beheerscommissie Open Haven, etc. En natuurlijk onze Voedselbank. Tja, wat heeft hij eigenlijk niet gedaan? (Bron: Zeewolde Actueel)

11 december 2015

De wethouder loopt een dagje mee

Gerben Dijksterhuis, wethouder bij de gemeente Zeewolde, heeft een dagje meegelopen bij de voedselbank bij de vrijdagse routine voor onze vrijwilligers: met de bus naar Lelystad om daar de pakketten samen te stellen voor onze cliënten. Vervolgens terug naar Zeewolde, de bus weer uitladen en de pakketten ‘uitdeelklaar’ te maken. (Bron: Blik op Zeewolde)

1 juli 2015:

Afscheid bestuurders eerste uur

De vrijwilligers van de Voedselbank namen tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst afscheid van twee bestuursleden van het eerste uur: Adrie Henkes en Henk Meijer. Ook Siny Mocking, vrijwilliger vanaf het begin, nam afscheid. De Voedselbank was te gast bij de RCN als gevolg van een afspraak die tijdens de Beursvloer van februari werd gemaakt. Manager Wout Sleurink van de RCN had de beachbar beschikbaar gesteld en er was een speurtocht door het bos voorbereid. In het restaurant was er frites met ijs toe voor de deelnemers. (Bron: Blik op Zeewolde)

4 juni 2015:

Voedselbank: Groen en Veilig

De Kostmand Zeewolde heeft vrijdag 16 juni het certificaat ‘Groen en Veilig’ voor voedselveiligheid uit handen van burgemeester Gorter ontvangen. Een grote stap voor een kleine voedselbank. Ook zij moet aan de strenge eisen van de voedsel- en warenwet voldoen en wordt daarop ook gecontroleerd door externe inspecteurs. De cliënten moeten er immers op kunnen vertrouwen dat het voedsel veilig en gezond is.  De Kostmand voldoet aan die eisen en dat is een felicitatie waard. (Bron: Zeewolde Actueel)

19 mei 2015:

Een heitje voor een karweitje

Quirijn, Maarten, Oscar, Nicky, Luuk, Lucas, Tirza en Simon (de laatste twee ontbreken op de foto) zijn communicanten van de parochie 'Sterre der Zee' in Zeewolde. Zij hebben voor hun eerste heilige communie geld ingezameld voor een goed doel. Vol moed gingen ze met een ‘heit voor een karweitje’ aan de slag voor de voedselbank ‘De Kostmand’. Trots konden ze een cheque ter waarde van maar liefst € 658,-- overhandigen aan Tiny Schor van de voedselbank. (Bron: Blik op Zeewolde)

20 januari 2015:
IMZ zingt € 580,23 bij elkaar
Het Interkerkelijk Mannenkoor Zeewolde organiseert elk jaar in december een ‘kerstzing-in’ in kerkcentrum Open Haven. Zij vragen daarvoor geen entree, maar houden een collecte voor het goede doel. Dit jaar was dat al weer voor de 19e keer en het doel was nu de voedselbank ‘De Kostmand’. Tijdens een repetitie in januari kon een cheque ter waarde van € 580,23 aan ons worden overhandigd. Henk van Ittersum en Hans Hospes van het mannenkoor overhandigden de cheque aan Ineke Veenendaal en Jan van ’t Loo van de voedselbank. (Bron: Blik op Zeewolde)

11 april 2014:

‘Samen denken, samen doen’

Vanavond kunnen Zeewoldenaren die een voedselpakket krijgen van de voedselbank genieten van een door peuters gemaakt kaasbroodje. Als voorbereiding op het Paasfeest hebben de allerkleinsten van basisschool ’t Wold gisteren broodjes gemaakt voor de voedselbank. Het Paasfeest op deze school staat in het kader van ‘samen denken, samen doen’. Op een creatieve manier werden 120 bolletjes deeg omgetoverd in heerlijke broodjes. Nadat deze door bakker Grootkarzijn waren gebakken, zijn ze voorzien van een kaartje bij de voedselbank afgeleverd. (Bron: Blik op Zeewolde)

26 april 2013:
Een Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Tiny Schor is al vele jaren vrijwilligster bij onder meer de katholieke parochie, de Arme Kant van Zeewolde en de Voedselbank. Reden voor een aantal mensen om haar voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Bij de parochie is ze al 20 jaar actief, is daar afgevaardigde naar verschillende werkgroepen, organiseert sinds 2002 de ziekendag en neemt sinds 2003 deel aan de liturgiecommissie en is ze actief bij de actie voor kerstpakketten van het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde. Sinds 2007 is ze bij de Voedselbank coördinator van de vrijwilligers. (Bron: Zeewolde Actueel)

4 april 2012:
Afscheid initiatiefnemers Voedselbank
We hebben afscheid genomen van Arie Hoek en Bram Maljaars, onze bestuursleden van het eerste uur en initiatefnemers van onze voedselbank. Zij worden opgevolgd door Ineke Veenendaal en Marnix Tamse. Beide vertrekkende bestuursleden kregen een cadeau en er was een bos bloemen voor de altijd inzetbare Tine Schor. In De Basisz waren een twintigtal van de 35 vrijwilligers verzameld. Een fantastische club vrijwilligers, volgens bestuurslid Adrie Henkes. De Voedselbank mag zich verheugen op brede steun in Zeewolde. (Foto: FlevoPost)

10 maart 2012

Jubileumconcert folkband Ackoord

Tijdens het succesvolle concert dat de Zeewolder folkband Ackoord in de Verbeelding gaf ter gelegenheid van haar 15 jarig bestaan, werd er voor de voedselbank van Zeewolde € 495,45 euro gedoneerd. Ackoord vroeg geen entreegeld maar een vrijwillige bijdrage voor de Kostmand. Als tegenprestatie stond de Kostmand garant voor de bediening aan het buffet. Vrijwilligers van de voedselbank helpen mee om van deze middag een succes te maken. Bedankt Marja Abdelnaby, Jan Jacops, Johannes Verheijden, Barend ten Voorde en Jan Zuidberg! (Bron: Zeewolde Actueel)

9 februari 2012:

DelaRange Cosmetics geeft € 500,--.

Wim van Rij, directeur van DelaRange Cosmetics, overhandigt een cheque van 500 euro aan voedselbank ‘De Kostmand’, die hij eerder ontving van wethouder Hendrik de Vries. De voorwaarde die de gemeente heeft verbonden aan de cheque was dat deze door zou worden gegeven aan een goed doel. Voorzitter Ineke Veenendaal nam het geld in ontvangst. Van Rij: "Ik was verbaasd dat er in Zeewolde nog armoede bestaat. Als een in Zeewolde geworteld bedrijf dragen wij een organisatie als De Kostmand dan ook een warm hart toe". (Bron: FlevoPost)

12 september 2009:

Urban golf voor de Voedselbank

Voorzitter Arie Hoek van Voedselbank  neemt een cheque ter waarde van € 2.009,- in ontvangst. Dat bedrag is de netto-opbrengst van het eerste urban-golf evenement in Zeewolde. Op deze dag waren 60 golfers actief op een golfbaan langs de Wetering.  Urban golf is een van de leukste wedstrijden voor golfers, geen wedstrijd op een echte golfbaan met allerlei regels, maar gewoon op straat of in een park. Deze wedstrijd werd gehouden op een parcours langs de Wetering in Zeewolde-Zuid. (Foto: Max Wolters)

9 oktober 2007:

Goed geld van de Lions

Lions Club Zeewolde heeft in juni een Golftoernooi georganiseerd. De opbrengsten en sponsorbijdragen van het Golftoernooi waren bestemd voor twee goede doelen in Zeewolde. Donderdagavond zijn twee cheques door voorzitter Jan Dommerholt van de Lions overhandigd aan Piet Verschure van de zorgboerderij MMM en Elise Wolters van Voedselbank ‘De Kostmand‘. De Voedselbank levert aan een groeiend aantal gezinnen in Zeewolde wekelijks voedsel. Het grootste deel van het beschikbare voedsel komt uit het regiodepot, maar ook uit Zeewolde wordt steeds meer voedsel aangeboden door bedrijven. (Bron: FlevoPost)

1 december 2006:
Oprichting Voedselbank Zeewolde

Ergens in 2006 begonnen enkele mensen met het idee van een voedselbank in Zeewolde. Op 1 december zaten onze eerste bestuurders Arie Hoek, Elise Wolters, Bram Maljaars, Henk Meijer en Arie Henkes bij de notaris om de Stichting 'De Kostmand' op te richten. Tiny Schor werd de coördinator van de vrijwilligers. Op 5 december 2006 werd de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: De voedselbank De Kostmand' was een feit.

Stuur ons een bericht

Secretariaat:
Weteringplein 12

3892 AM Zeewolde

06 - 47 94 49 38 (graag tussen 18.00 -20.00)

info@voedselbankzeewolde.nl

 

Uw gift is welkom op:

NL 42 RABO 0129 5750 03

t.n.v. Stichting De Kostmand - Zeewolde
 

RSIN: 817306808
KvK: 39096798 
SBI-code: 88992

  • White Facebook Icon

© 2018 Voedselbank De Kostmand Zeewolde  | Privacystatement